Op woensdag 8 juli hebben we met een rode-loper-ceremonie afscheid genomen van 64 groep 8 leerlingen. We hebben dit buiten zo georganiseerd dat de ouders per groep erbij konden zijn. De stoelen stonden klaar per twee met steeds anderhalve meter afstand. De hele bijeenkomst was corona-proof.

Na een kort woordje van Karin Boon, nam de leerkracht het woord. De leerlingen liepen een voor een over de rode loper naar de leerkracht toe. Na een fotomoment op de rode loper hadden de leerkrachten voor elke leerling een persoonlijk woordje. Er werd vooral terug gekeken naar de eindfilm, die door de leerlingen zelf is gemaakt en daarna is afgemonteerd door Dorus van den Brandt.

Elke leerling kreeg een certificaat, een eind-groep-8-foto en een roos. Er volgde een tweede fotomoment voor een groot hart van gouden en zilveren ballonnen. Deze was door ouders voor de groepen 8 gemaakt.

Aan het eind van de ceremonie zongen de kinderen een afscheidslied dat door Nancy van Nuland speciaal voor groep 8 geschreven is. Daarna hebben de groepen 8 een afscheidsfeest gehad in de rijkversierde speelzaal van locatie Kraaijenberg. Achtstegroepers Niels en Guus verzorgden samen met oud-leerling Bram als volleerde DJ’s de muziek en de lichtgevende dansvloer ontbrak ook dit jaar niet.

Nancy heeft in de jaren dat haar kinderen op de Speelhoeve zaten regelmatig hele musicals voor ons geschreven. Nu nam haar jongste afscheid en sluiten zij een periode af, net als veel andere ouders die er woensdagavond bij waren. Wanneer de jongste in een gezin naar het Voortgezet Onderwijs gaat, sluit je als gezin een periode af. Echt een moment om even bij stil te staan. We bedanken al deze ouders voor alles wat ze in de loop der jaren voor de Speelhoeve gedaan hebben en wensen hen als gezin een mooie toekomst toe.

We willen graag Dorus, Nancy en alle andere ouders die bij het afscheid van groep 8 geholpen hebben, heel hartelijk bedanken. Mede dankzij jullie is het een onvergetelijk afscheid geworden. Dank jullie wel!

1504