Update rondom coronavirus

Via deze extra nieuwsbrief geven we een update rondom het coronavirus.

Binnen de Speelhoeve is momenteel geen besmetting bekend van een medewerker of een leerling. Uiteraard hopen we dat dit zo blijft.

We volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM en we blijven open en lesgeven tot het RIVM en/of de GGD Gelderland-Zuid ons anders adviseert. Momenteel is er geen aanleiding om de school te sluiten.

 

Wat kunt u het beste doen als uw kind zich ziek voelt?

 

Heeft uw kind koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten en/of kortademigheid en is uw kind in besmet gebied geweest of heeft uw kind contact gehad met iemand die (mogelijk) in besmet gebied is geweest, dan verzoeken we u om uw kind thuis te houden en uit te laten zieken, zodat hij of zij geen anderen kan besmetten.

U kunt uw kind ziek melden middels een Parro aan de leerkracht.

Op de website van het RIVM en/of de site van GGD Gelderland-Zuid kunt u meer informatie vinden over de meest gestelde vragen rondom het coronavirus.

 

De voorzorgsmaatregelen van regelmatig handen wassen, niezen en hoesten in de binnenkant van de ellenboog en papieren zakdoekjes gebruiken, blijven van kracht. We hebben vorige week ook picto’s in de klassen en de toiletten opgehangen om de kinderen hieraan te helpen herinneren.

 

Omdat de informatie en adviezen steeds worden bijgesteld, verwijzen wij voor het meest recente nieuws en de meest actuele informatie naar de websites van het RIVM en de GGD Gelderland-Zuid.

 

Www.rivm.nl

www.ggdgelderlandzuid.nl

 

 

Vervanging van leerkrachten

Sinds de week voor de carnavalsvakantie merken we dat het moeilijker wordt om vervangers te krijgen voor zieke leerkrachten. Daarom vinden we het belangrijk om de stappen die we nemen bij afwezigheid van een leerkracht nogmaals met u te delen. U vindt deze tekst ook in onze schoolgids.

 

Bij ziekte of andere vormen van afwezigheid van leerkrachten wordt vervanging aangevraagd bij de invalpool. Als er geen vervanger beschikbaar is én we hebben geen goede interne oplossing, dan kunnen er twee situaties ontstaan:

Situatie 1:

We kunnen ouders nog op tijd (voor 21:00 uur) bereiken, dan blijven de kinderen de dag erna thuis. Kinderen blijven maximaal één dag thuis. Als de dag erna voor dezelfde groep geen leerkracht beschikbaar is, dan schuiven we met een leerkracht en blijft een andere groep een dag thuis.

Situatie 2:

We kunnen ouders niet op tijd bereiken, dan verdelen we de kinderen over andere groepen. De kinderen krijgen werk mee om zelfstandig te werken. Ze krijgen die dag geen les van een leerkracht.

 

We hopen dat het zo min mogelijk nodig is om u te vragen uw kind thuis te houden. We doen dit alleen als het echt niet anders kan.

1626