Van verschillende ouders horen we dat de dagen waarop de kinderen om 12 uur uit zijn best lastig zijn om qua opvang op te lossen. Dat kunnen wij ons goed voorstellen en daarom willen we graag nog even inzoomen op de keuzes die gemaakt zijn.

Voor schooljaar 2019-2020 hebben we in juni 2019 deze dagen afgesproken. De MR is altijd betrokken bij de besluitvorming en stemt in met de plannen. In schooljaar 2018-2019 was het mogelijk om in de week van Hemelvaart helemaal dicht te zijn, dat kon in 2019-2020 niet, omdat dit niet goed uitkwam met de andere vakanties.

Een belangrijke regel is, dat je als school niet meer dan 10 weken van vier dagen mag inrichten. Deze waren voor dit schooljaar al ingericht en toch hielden we nog 16 uur over. Deze 16 uur in hele dagen vrij geven kon dus niet meer. Zo zijn we op het idee gekomen om in totaal 8 dagen om 12 uur dicht te gaan. De tijd die daardoor vrij komt, besteedt het team aan onderwijsinhoudelijke momenten. Hierdoor zijn er geen vergaderingen meer na schooltijd.

We zien het als een experiment. Na de derde ronde die op 17 en 26 maart is ingepland, zullen we deze organisatie goed evalueren. Ook u als ouder krijgt de gelegenheid uw mening te geven door middel van een korte enquête.

1800